Kleine cultuurgeschiedenis van Nederland ~ red. NRC Handelsblad

► door: A.IJ. van den Berg

omslag cultuurgeschiedenis

Kleine observatietjes van verschillende mensen over wat zij kenmerkend voor de cultuur van dat moment achtten, zo rond de recente eeuwwisseling. Dat betreft dan zaken als signaleren dat er zo veel meisjes flesjes met bronwater rondsjouwen, tot dat de supermarkt zo’n keus aan toetjes biedt, en er een ook enorm cursusaanbod over als spiritueel ervaren zaken is. Aangevuld met foto’s van grappige straatscènes in een stad ergens, van Theo Niekus.

Als dit op een weblog zou staan, zou ik die bookmarken om nog eens een keertje terug te keren. Maar zo in een boekje is het meer hap slik weg. Te veel modeverschijnselen beschreven, te weinig aandacht voor structurele verandering. Typisch een boekje dat over twintig jaar aardiger is dan nu.

Kleine cultuurgeschiedenis van Nederland
Scènes uit het alledaagse leven

89 pagina’s
Uitgeverij Prometheus/NRC Handelsblad © 2000

[x]opgenomen in het dossier:


© Boeklog 2005-2019. Alle rechten voorbehouden