2012, het komend jaar op dit weblog ~ veranderingen tijdens de 8ste jaargang

► door: A.IJ. van den Berg

De buffer die ik altijd had van minstens een week aan tekstjes is opgemaakt. Het postje van vandaag is ineens het allerbovenstje postje in de database. Wat hierop volgt, is nog niet helemaal duidelijk. En dat voelt raar.

Ik heb besloten een halfbakken sabbatical in te lassen.

Twee jaar lang, in 2010 en 2011, was boeklog een dagelijks terugkerende plicht. Twee jaar lang reageerde ik hier gemiddeld meer dan éen keer per dag op wat ik had uitgelezen. Daardoor trad er sleet op in mijn reacties. In plaats van een nuttige routine te zijn, om mijn gedachten te scherpen, werd boeklog me soms tot last. De plicht om alle dagen weer wat zinnigs op te moeten merken, begon te vervelen. Wat vervolgens te goed viel af te lezen aan wat ik over het gelezene schreef.

Op boeklog zal in 2012 de meeste weken hoogstens nog éen boeklogje verschijnen. Waarschijnlijk wordt dat gewijd aan een klassieker; in welk genre ook.

Maar, niet uit te sluiten is dat ik ook aandacht blijf besteden aan de boeken die ik verder eenieder kan aanbevelen. Want, het boekenlezen gaat ondertussen wel gewoon door.

Eveneens zal ik bestaande series aan boeklogjes vast willen vervolgen, zeker als ik al vaker aandacht heb besteed aan een auteur.

En wellicht komt hier ook te staan wat ik voor anderen schreef.

Een andere belangrijke reden om even wat afstand tot boeklog te nemen, is omdat ik betere boeklogjes wil leren gaan schrijven. Gewoon meer tijd wil kunnen nemen voor iedere bijdrage hier, in plaats van het bescheiden tal minuten dat er nu voor staat.

A.IJ. van den Berg
1 januari 2012

 


[x]

nauw gerelateerd op boeklog:


© Boeklog 2005-2019. Alle rechten voorbehouden

5 commentaren

Achille van den Branden  op 1 januari 2012 @ 16:29:26

Alle begrip. Ik kan alleen maar hopen dat we van nog niet in de auteursindex voorkomende auteurs toch af en toe iets blijven vernemen. Of van boeken waar je nergens elders over leest. Misschien een quootje af en toe op eamelje.net. Die attenderingen waren me dierbaar. Afijn, ik wens u in het nieuwe jaar een vorm toe die voldoet.

boeklog.info  op 1 januari 2012 @ 23:57:51

Het wordt wennen. Ik kwam net al even kijken of wat er zo op moet een beetje netjes oogt. Maar er is niets meer wat er zo op moet.

Wel ben ik ondertussen bezig in Liebling’s Sweet Science — maar dat was al zo in 2011.

Arnold  op 2 januari 2012 @ 09:40:50

Met veel plezier je boeklogjes gelezen. Routines doorbreken kan verfrissend werken. Ik ben nieuwsgierig naar het vervolg.

ben  op 8 januari 2012 @ 15:04:29

Petje af voor je leesmarathon. Lijkt me dat zo’n routine dodelijk kan worden. Veel succes met het vervolg!

Koen  op 8 januari 2012 @ 20:13:03

Het boeklog was ongeveer dagelijkse kost. Maar ik snap de keus. Het volgen blijft, met interesse.

groet,

Koen